Herindeling.nl op Dag van de Lokale Democratie

Herindeling.nl op Dag van de Lokale Democratie

Na een herindeling in één klap een grote gemeente bestaande uit vele kernen: blijf je alles besluiten in die ene gemeenteraad of kun je werken aan nieuwe vormen van ‘kernendemocratie’?

Vanuit ons nieuwe label Herindeling.nl organiseren wij tijdens de Dag van de Lokale Democratie (17 november, Nieuwegein) een sessie ‘Herindeling en kernendemocratie’. Onder leiding van burgemeester Harry de Vries (Neerijnen) gaan we samen op zoek naar de 10 lessen om herindeling te benutten voor een verandering van bestuur en democratie.

De sessie is deze dag van 11:00 – 12:00 uur. Voor deze sessie zoeken we gemeenten die een herindeling achter de rug hebben of er middenin zitten, en die actief werken aan/geïnteresseerd zijn in kernendemocratie. Doe je mee?

Meld je (gratis) aan via d.bos@seinstravandelaar.nl.

En vergeet je niet in te schrijven voor de Dag van de Lokale Democratie: https://www.dagvandelokaledemocratie.nl/#inschrijven

(publicatiedatum: 7 november 2017)

« Naar overzicht

Gerelateerd

Bedrijfsplan ambtelijke fusie Druten/Wijchen

Wij begeleiden de gemeenten Druten en Wijchen in de totstandkoming van een bedrijfsplan voor één gezamenlijke ambtelijke organisatie.

Lees verder

Procesbegeleiding bestuurlijke fusie GNL

Wij begeleiden de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal in het proces om te komen tot een herindelingsontwerp- en advies.

Lees verder