Lancering expertisecentrum Herindeling.nl

Lancering expertisecentrum Herindeling.nl

Na AmbtelijkeFusie.nl lanceren wij vandaag het nieuwe expertisecentrum Herindeling.nl. Steeds meer gemeenten kiezen voor herindeling, maar een centrale plaats om kennis en ervaring te delen ontbrak nog. Herindeling.nl is hét expertisecentrum voor raadsleden, bestuurders en ambtenaren betrokken bij een herindeling of geïnteresseerd in het hoe, wat en waarom van herindeling. Op Herindeling.nl verzamelen, verspreiden en verbinden we kennis van en ervaring met herindelingen: online en offline.

Online
De website presenteert het laatste nieuws en trends over herindelingen, geeft innovatieve herindelingsgemeenten een podium (dossiers), deelt via blogs ervaringen uit de praktijk, geeft antwoord op dé vragen rondom herindeling en biedt een platform om documenten met elkaar te delen. Zo helpen gemeenten elkaar om de volgende stap te zetten.

Offline
Herindeling.nl organiseert ook offline diverse activiteiten, zoals kennisbijeenkomsten, inspiratiesessies en intervisiebijeenkomsten, om mensen uit de praktijk en hun kennis en ervaring met elkaar te verbinden. Als eerste wapenfeit organiseren wij op de Dag van de Lokale Democratie (17 november 2017) samen met Harry de Vries (burgemeester Neerijnen) een sessie over ‘herindeling en kernendemocratie’.

Neem snel een kijkje op de nieuwe website: www.herindeling.nl.

(publicatiedatum: 13 november 2017)

« Naar overzicht

Gerelateerd

Herindeling.nl op Dag van de Lokale Democratie

Vanuit ons nieuwe label Herindeling.nl organiseren wij tijdens de Dag van de Lokale Democratie een sessie ‘Herindeling en kernendemocratie’.

Lees verder