Whitepaper Slimme sociale wijkteams

Whitepaper Slimme sociale wijkteams

De meeste gemeenten richtten in aanloop naar of reactie op de decentralisaties sociale wijkteams op. Hoe zorgt u voor duurzame meerwaarde van deze teams binnen de hulp- en ondersteuningsketen? Kortom, hoe realiseert u slimme sociale wijkteams? Volgens ons vraagt dit om:

  • een scherpe inhoudelijke positionering, met duidelijke taakafbakening;

  • een aparte entiteit die duurzaam voordelen biedt boven een netwerk.

Dit creëert de basis voor een duurzame inrichting van slimme sociale wijkteams.

In deze whitepaper gaan we in op beide elementen voor  de doorontwikkeling van slimme sociale wijkteams. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan het debat over dit complexe vraagstuk. Fijn om uw reflectie en reactie op deze whitepaper te ontvangen! Deelt u het bovendien gerust met uw eigen netwerk.

Deze whitepaper is onderdeel van onze publicatiereeks over de transformatie en duurzame inrichting van het sociaal domein. Eerder publiceerden wij:

Hierin schetsen wij de belangrijkste opgaven voor gemeenten bij de inrichting en doorontwikkeling van de organisatie van de (nieuwe) taken in het sociaal domein na de transities.

Download hier de whitepaper (pdf).

(publicatiedatum: 20 juni 2017)

       

« Naar overzicht

Gerelateerd

Doe mee: onderzoek sociale wijkteams

In het najaar van 2017 organiseren wij een Vergelijk- en leeronderzoek Slimme sociale wijkteams. Opgeven is nog mogelijk!

Lees verder